fbpx

BÆREDYGTIGHED OG BIOØKONOMI

Hos NAABJERG – Danish Fur vil vi efterlade et så lille aftryk på miljøet som muligt. Derfor bruger vi hele minken.

Pelsen er selvfølgelig vores primære produkt, hvor vi gør alt for at udtænke designs, hvor selv det mindste stykke pels kan anvendes, men resten af minken bliver også brugt. Fedtet bruges til biodiesel, som giver forsyningssikkerhed og er med til at reducere CO2-reduktionen i forhold til konventionelt brændstof. Resten af minken forarbejdes til et produkt, der bruges til flere formål – blandt andet gødning og brændsel til varmeformål. Asken her fra bruges i cement- og asfaltindustrien.

Udover pels, biodiesel, gødning, brændsel, og som forsyning til biogas, gør minkene også nytte i leddet mellem fødevareproduktion til mennesker og bortskaffelse af rester herfra. Minkenes foder er nemlig fremstillet af rester fra fødevareproduktionen, rester der ellers ville have været sendt til bioforarbejdning. Helt tilbage i 1930´erne opstod minkavl for alvor i Danmark som branche, da et landbrug i krise ledte efter nye tiltag. Afskær fra fiskerierhvervet blev grundlaget for mange nye minkfarme, i specielt kystnære områder. Derfor kan man sige, at minkavl allerede fra begyndelsen havde rødder i cirkulær bioøkonomi, og dette er ikke blevet mindre i takt med, at man også har kunnet finde andre fordelagtige måder at anvende minken på.

Pelsavlerne i Danmark er på dette område et skoleeksempel for de lignende brancher i landet, og det bliver bemærket i politiske kredse. Hvis du er interesseret i at vide mere om cirkulær bioøkonomi, som det hedder, i minkbranchen, kan du se denne video fra en høring på Christiansborg i Miljø- og Fødevareudvalget. Her var Kopenhagen Fur og de danske minkavlere udvalgt som case på, hvordan vi i Danmark bliver bedre til at udnytte biomasse til bæredygtige højværdiprodukter og løsninger.

En minkpels er i sin natur bæredygtig, idet den er et naturmateriale, som har en lang levetid, den er fornybar, samt at den ved bortskaffelse indgår i naturens eget økosystem.

Vi har hos NAABJERG – Danish Fur nøje udvalgt vores garveri. Ofte bruges garverier i Kina, men her er man ikke så opmærksom på de miljømæssige aspekter ved garvningen. Derfor har vi efter lang tids søgen fundet et lille garveri i Grækenland, som arbejder aktivt med at formindske påvirkningen af miljøet, og som kan bryste sig af at være verdens første miljøvenlige garveri.

Bæredygtighed og bioøkonomi

Hos Naabjerg vil vi efterlade et så lille aftryk på miljøet som muligt. Derfor bruger vi hele minken.

Vores historie

Historien om NAABJERG – Danish Fur er en fortælling om kærlighed og hårdt arbejde.

NAABJERG – et produkt bliver til

NAABJERG - Danish Fur forsøder din hverdag med ægte luksus og vores koncept bygger på små og eksklusive kollektioner.

NAABJERG – Danish Fur

Naabjerg er vores minkfarm som ligger i det smukke vestjyske landskab. NAABJERG er en historie om kærlighed og hårdt arbejde.
SENESTE FRA VORES INSTAGRAM FEED